The goldenrod is yellow
The corn is turning brown
The trees in apple orchards
With fruit are bending down
-Helen Hunt Jackson

FIKA

A moment to slow down and appreciate the good things in life.

Fika Culinair is een seizoensgebonden belevingsconcept waarbij je even de rush in het leven vergeet. Ga er kort tussenuit met je geliefde, je gezin of met je vrienden en geniet van heerlijk lokaal eten, drinken en goed gezelschap in een geheime setting in de Kempense natuur.

HERFSTEDITIE(S)

CORONA UPDATE: Onder het 'delivery' motto leveren wij ook FIKA picknicks aan huis voor 34 euro p.p. Duidt jouw keuze aan in het reservatieformulier onderaan.

De zomer is voorbij gevlogen en blijkbaar is de zon ons nog niet beu. Daarom besloten we om ook in de herfstmaanden onze FIKA picknick verder te zetten, met uiteraard een aangepast, seizoensgebonden korteketenmenu. Om terug naar onze ecologische roots te gaan, kan er slechts één FIKA beleving per dag geboekt worden. Kwaliteit gaat boven kwantiteit en op deze manier kunnen we dat blijven garanderen.

Ennnnn er is meer... Voor de durvers onder ons organiseren we vanaf nu ook dubbeldate FIKA'S met een vuurtje. Je kookt in gezelschap je eigen potje op een open vuur in een ultragezellige herfstsfeer. Uiteraard bereiden onze leveranciers de lokale gerechten voor en moet je het dus enkel in het vuur zetten (met handschoenen en handleiding weliswaar). Plaatsen voor deze FIKA editie zijn beperkt en enkel beschikbaar voor vier personen. Deelnemers kunnen kiezen tussen een vlees-, vis-, of veggiegerecht. Herfstdrankjes, voor- en nagerecht zijn inclusief. We werken hier ook steeds met lokale leveranciers uit te kempen. Belangrijk: dit is back to the roots. Ben je een slow cooking fan, maar wil je de voorbereiding overslaan en optimaal genieten van de gezelligheid? Doen.

Zin in een trage picknick met alles erop en eraan of een gezellige herfstavond aan het vuur? Geef ons alle nodige gegevens door en wij gaan aan de slag. Na reservatie krijg je van ons een bevestigingsmail. In deze belangrijke mail vind je een uitnodiging met een datum, tijdstip en locatie van de picknick op fietsafstand van jouw thuis. De namen van alle lokale handelaars presenteren we op een menukaart, zo weet je van waar de producten komen. En dan... Genieten maar!

IK WIL EEN TRAGE HERFSTFIKA BELEVEN

THUISLEVERING v.a. 34 euro p.p

OP LOCATIE v.a. 49 euro p.p. = VOLLEDIG VOLZET

IK WIL EEN TRAGE VUURFIKA BELEVEN

tijdelijk niet beschikbaar o.w.v. nieuwe coronamaatregelen

Vanaf 65 euro p.p. (beleving, lokale gerechten, lokale drankjes, verplaatsingskosten incl.)

Enkele trage opmerkingen:

  • Een FIKA moment kan je momenteel enkel in het topje van de Noorderkempen beleven (regio Turnhout)
  • De picknick staat op het aangegeven tijdstip klaar op locatie, zorg dus dat je zeker op tijd bent.
  • Wij houden rekening met allergieën, maar kunnen niet de hele menu aanpassen. Gelieve ons op voorhand in te lichten.
  • Wanneer je een fotoshoot erbij boekt, duurt dit geen twee uur lang. We willen jullie nadien nog laten genieten van wat quality time.
  • Bij uitermate slecht weer, als in buien à volonté, donder en bliksem, leveren we de picknick aan huis.
  • Gelieve minstens vijf dagen op voorhand te reserveren.
  • Zonder betaling van factuur (in bijlage reservatiemail) is jouw FIKA ervaring niet bevestigd.