"Wij komen hier al dertig jaar lang! Lago Di Garda is onze tweede thuis" - papa Smolders


Kim, Natasja’s zus, zou trouwen op vijf september 2020. Big Rona came en de rest is helaas duidelijk. Natasja wilde voor Kim toch nog een verrassing om haar dag niet zomaar voorbij te laten gaan. Ze vroeg me of ik het weekend van vijf september nog een gaatje in m'n agenda had en of ik, als verrassing voor Kim, mee wilde reizen naar Italië om een fotoreportage te maken van Kim en haar grote liefde. Plannen werden gesmeed.


Toen kwam Matthias in the picture.

De snoodaard had iets anders in gedachten. Op het laatste moment bracht hij iedereen op de hoogte. Hij zou Natasja ten huwelijk willen vragen op vijf of zes september, in Italië, op een berg met prachtig uitzicht over het Gardameer. Mocht dat? Was dat oké? Kim twijfelde niet, ze zou de verlovingsring zelfs gaan ophalen bij Atelier Rozemarijn, want ze moest er toch nog passeren om haar eigen trouwringen op te halen voor ze vertrokken naar Italië.


En dan, 48 uur later, zou de hele garde in de auto op weg naar de top van de berg doen alsof ze Kim gaan verrassen. Ze zouden uitstappen en Kim zou zeggen dat deze hele zogenaamde verrassing niet voor haar is bedoeld, maar voor Natasja. Ze zouden allemaal een stapje achteruit zetten en Matthias op z’n knie laten gaan. Natasja zou verbaasd rond zich heen kijken en haar handen voor haar gezicht houden van ongeloof. Ze zou lachen, huilen, lachen, huilen en later in de auto, op weg naar een idyllisch Italiaans restaurant aan het water zou ze alles terug opnieuw afspelen in haar hoofd, nog maar half beseffend dat ze verloofd is. Ze zou enkel de binnenkant van haar pizza opeten en na één prosecco een beetje tipsy om zich heen kijken, vanbinnen gloeien als nooit tevoren als ze kijkt naar Matthias en haar zoontje, die tegenover haar vrolijk zitten te glunderen.


That’s all folks. Wat een weekend.

Op Matthias en Natasja

Op Kim en Kaj

Op de liefde.